• Vanwege de parttime baan van deze verslaggever komt er helaas niet elke week een verslag uit. De zoektocht naar iemand die af en toe de boel kan overnemen heeft helaas nog niet tot succes geleid. Vandaar eerst een korte update. De doelpunten vlogen ons om de oren. Twee weken terug werd er met 4-3 van OBW 3 gewonnen. Uitblinker was Joris die drie doelpunten voor zijn rekening nam. Vorige week werd helaas met 6-3 verloren van VIOD 3, waar met name de warme ontvangst in de bestuurskamer in ons geheugen is vastgelegd.

  De dag na 1 van de belangrijkste dagen voor de carnavalsvierders stond de wedstrijd tegen Westervoort 4 op het programma. HC had een ideale voorbereiding. De selectie was al op zaterdagavond om 19:00 uur bekend, hoewel er nog vraagtekens waren over de omvang hiervan. Op zondagmorgen om 8:00 werd de knoop definitief doorgehakt. Doordat de shirts op zondagmorgen ontbraken kon er een tenue geleend worden waardoor Thijs eindelijk weer eens onder de vertrouwde nummer 1 kon keepen en Sander onder zijn favoriete nummer 20 (omdat hij zich nog steeds 20 jaar voelt). Doordat de tape op was hadden we geen onnodig tijdverlies met al dat getape. En doordat we geen onnodig tijdverlies hadden was er de mogelijkheid om vijf minuten voor aanvang van de wedstrijd nog even een ruimere kleedkamer te bemachtigen dan voorheen. De scheidsrechter was er niet waardoor in de wedstrijd een hoop frustratie bespaart bleef. Hulde voor de spelers en begeleiding van Westervoort, die er voor hebben gezorgd dat we een sportieve brunchwedstrijd hebben gespeeld.

  De opstelling voor deze week was geen enorme legpuzzel. Sander en Marc waren niet helemaal fit dus dan hou je met dertien man er elf over die logischerwijs spelen. Hoewel er even overwogen is om met 10 man te starten . De basis bestond dus uit: Thijs, Dion, Sam, Guus, Hein, Jelle, Freek, Jasper, Bram, Giel en Joris. Ondanks de wat chaotische voorbereiding had Jasper zijn rechterschoen aan zijn rechtervoet weten te krijgen. Deze combinatie leek goed te werken. Binnen vijf minuten had hij er twee inliggen. Precies de start waarop HC gehoopt had. Zij zetten Westervoort meteen onder druk. De eerste goal ontstond dan ook door goed doorjagen van Bram en Giel waardoor de keeper van Westervoort enigszins in paniek de bal bij Jasper in de voeten legde. Deze pakte het kadootje uit. De 0-2 was een prima afstandsschot. HC probeerde direct door te drukken om op die manier de 0-3 te maken en de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Helaas werden de kansen die volgden gemist. Westervoort kwam steeds iets beter in de wedstrijd en miste ook een paar dotten van kansen. Vlak voor rust werd het toch 1-2 waardoor HC met een vervelend gevoel de rust in ging. In de rust werd benadrukt dat we toch gewoon voor stonden en de tweede helft weer met frisse moet moesten beginnen. Sander kwam in de ploeg voor Bram.

  Na rust pakte HC het goede spel van de eerste minuten weer op. Guus besloot op het juiste moment in te schuiven en van een flinke afstand op goal te peren. De keeper van Westervoort had zijn dag niet helemaal en hielp de bal de goal in. 1-3 zou dan toch de beslissing moeten zijn. In de fase hierna was HC heer en meester maar vergaten zij te scoren. Misschien verstandig om op donderdagavond toch weer een keer met een echte keeper in de goal te trainen. HC had in deze fase de wedstrijd echt in het slot moeten gooien. Uit een tegenstoot wist Westervoort op een prachtige wijze de 2-3 te maken. HC riep de problemen over zichzelf af. De wedstrijd lag nu helemaal open, met een HC dat sterker was en een Westervoort dat met enkele handige voetballers voorin uit het niets gevaarlijk kon worden. Gelukkig wist Freek dan de beslissende 2-4 binnen te schieten zou je denken. Maar een paar minuten later was het al weer 3-4. De laatste 10 minuten was het totaal onnodig overleven voor HC, maar met succes. Een prima pot vandaag van HC. Reacties na afloop waren vooral: \"we hadden er wel wat meer mogen maken\". Dit klopt zeker. We hebben wat kansen gemist, maar toch ook vier keer gescoord. Hierbij komt natuurlijk ook dat drie tegendoelpunten in een wedstrijd geen gewoonte moet worden. Maar los daarvan echt goed gevoetbald!

  Man of the Match
  Jasper. Prima pot en twee doelpunten.

  Zaag van de week
  Geen zaag gezien. Waren de jongens bang op het kunstgras?!?

  Peppel van de week
  Zie zaag van de week

  PS bedankt dames 1 voor de tape!
rfwbs-slide