• Vliegende start meidenvoetbalschhol HC '03, GSV'38 en Angerlo Vooruit.


  De eerste training van de Meidenvoetbalschool van HC ’03, GSV’38 en Angerlo Vooruit is druk bezocht. Bijna 30 voetbalsters kwamen, ondanks het matige weer, af op de anderhalf uur durende training zondagochtend.

  Na een kort welkomstwoord begonnen zondagochtend iets over half elf ongeveer dertig meiden in de leeftijdscategorieën O11 tot en met O17 aan een gezamenlijke warming-up op het sportcomplex van Angerlo Vooruit.
  Vervolgens werd de groep op basis van leeftijd opgesplitst in vier groepen, om een trainingscircuit van vier geselecteerde oefeningen van elk 15 minuten af te werken. Daarbij kregen de meiden dribbeltechniek, traptechniek, duelkracht en een fun- oefening aangeboden.

  De laatste 20 minuten werden benut om een partijtje te spelen op een half veld, waarbij alle meiden verdeeld werden over vier teams, rekening houdend met hun leeftijd. Gedurende de hele training werden de speelsters zoveel mogelijk gemixt met speelsters van andere verenigingen.
  Na afloop kregen de meiden een drankje naar keuze, een appel en een drinkbidon aangeboden als dank voor hun enthousiaste deelname. De organisatie van de eerste training was in handen van Angerlo Vooruit, waarbij gasttrainers van HC ’03 en GSV’38 aanschoven.

  De volgende training is 27 oktober. Dan vindt de training en organisatie plaats bij en door HC ’03 in Achter-Drempt. De laatste training van dit jaar is op 24 november bij GSV’38 in Giesbeek. De trainingen beginnen om 10.30 uur en duren tot 12.00 uur.

  De eerste drie trainingen maken deel uit van een proef om meidenvoetbal bij de deelnemende verenigingen naar een hoger plan te tillen, zowel in kwaliteit als in kwantiteit. Na de eerste drie proeftrainingen vindt er een evaluatie plaats. Bij een positieve evaluatie wordt een jaarplanning voor 2020 opgesteld.

  Wie meer wil weten over de trainingen kan de websites of Facebookpagina’s van de betrokken verenigingen raadplegen. Binnenkort kan er worden ingeschreven voor de training van 27 oktober bij HC ’03. Deelname is gratis en wordt aangeboden aan de meiden van HC’03, GSV’38 en Angerlo Vooruit voor de teams van Onder11 tot en met Onder17.

rfwbs-slide