• De kogel is door de kerk. Er wordt door ons voorlopig niet meer gevoetbald. Een logische keuze, onvermijdelijk geworden door de ontwikkelingen die ook ons treffen. Laten we beginnen met het slechte nieuws. Het is, voor iedereen, heel vervelend om een seizoen zo te moeten afsluiten. Eigenlijk is de competitie sinds de winterstop nauwelijks op gang gekomen, of we stoppen er alweer mee. Dat is niet de reden waarom je lid bent geworden van een voetbalvereniging en je daar met hart en ziel voor inzet. Het is ook slecht voor onze gemeenschap. De voetbalvereniging en ’t Doornslag zijn in hun samenhang ook een ontmoetingsplek met een belangrijke sociale functie. Het is de plek waar je elkaar ontmoet en de onderlinge kameraadschap kunt voelen. Dat is nu allemaal weg en ligt stil. En het is vervelend voor de teams die op kampioenskoers lagen, zoals het illustere vijfde, de JO 17-1, JO 15-1 en JO 13-1. Maar voor mij blijven deze elftallen kampioenen, ook zonder schaal.


    Maar ieder nadeel heeft ook een voordeel, zoals een verre neef van de rijke tak ooit schreef. Dus ons eerste elftal begint volgend jaar weer gewoon in de derde klasse, maar wel met veel ervaringen rijker. Mooi om te zien hoe dit seizoen iedereen bleef meeleven met ons vlaggenschip en John Leeuwerik als trainer altijd de rust bewaarde, waarbij er tegenslagen genoeg waren om die rust een beetje te laten varen.

    Als bestuur zitten we niet stil en zijn druk bezig toch vooruit te blijven kijken. We willen beginnen met de uitvoering van het jeugdplan, waarin de hogere selectieteams in de jeugd een meer professionele begeleiding krijgen. We zijn bezig met na te denken over ons damesvoetbal, welke ambitie we daarin hebben en hoe wij dat kunnen ondersteunen. Maar bovenal moeten we zorgen dat HC ’03 en MFA ’t Doornslag goed door deze crisis komen op financieel gebied. Daarover zal ik binnenkort meer met je delen.
    Ik hoop maar dat deze situatie eindig is en we zo ongestoord mogelijk het nieuwe seizoen kunnen beginnen. Maar zelfs als dit niet het geval is, beseffen we allemaal dat er soms andere zaken belangrijker zijn dan ons eigen welzijn. Eigenlijk is dat ook de kern van een succesvol voetbalteam: jezelf wegcijferen voor de anderen. Laat in dat opzicht het corona-virus niet alleen rot zijn, maar ook kansen bieden.

rfwbs-slide