• Op 18 februari was sportpark de Bezelhorst één van de weinige plaatsen zonder kunstgrasveld waar gewoon gevoetbald werd. Een moedige keuze, aangezien het veld om 10:30 uur toch nog niet bijster goed aanvoelde. De dooi zette echter door, waardoor er uiteindelijk gevoetbald werd om 11:00 uur op een veld dat voor blessuregevoelige spelers zeker niet ideaal was. Dit kwam HC juist wel goed uit, want met een selectie van 12 man is het natuurlijk erg lastig om keuzes te maken, dus een stukje natuurlijke selectie is zeer wenselijk. Een unicum trouwens vandaag, op twee langdurige blessures na, was iedereen fit en aanwezig. Een 100% opkomst, wat voor HC 2 (pretendeert een prestatief elftal te zijn) betekent dat er 12 aanwezig zijn. Natuurlijk hoop je dan terug te kunnen vallen op een eerste elftal en een A-jeugd, maar dit is niet elke week even vanzelfsprekend. In dit geval sloten gelukkig Mads en Jop aan, maar met slechts één vrij weekend t/m 27 mei houden wij ons hart vast. Zeker omdat we op dit moment zelf nog blessurevrij zijn, maar wel wat jongens erbij hebben lopen die vaak kwakkelen.

  HC begon met de volgende jongens: Thijs, Dion, Sam, Guus, Hein, Jasper, Freek, Mads, Bram, Jelle en Sander. HC begon redelijk aan de wedstrijd. Doetinchem probeerde van achter uit te voetballen op een veld dat dat eigenlijk niet toe liet. Hierdoor kon HC (met name Jasper) enkel malen de bal veroveren diep op de helft van Doetinchem en hierdoor direct gevaarlijk worden. Dit resulteerde dan ook in de 0-1 door Jelle (assist Jasper). Na deze goal liet HC zich helaas verder terugdringen en Doetinchem had het betere van het spel. De trainers van HC kregen zelfs halverwege de eerste helft de vraag of zij met één spits waren gestart. Het offensief van Doetinchem leidde tot wat hachelijke situaties en gevaarlijke hoekschoppen. HC wist tot de rust te overleven, maar in de tweede helft moest het echt beter en scherper.

  In de tweede helft kwamen Jop en Job erin voor Dion en Sander. Met pretoogjes dachten Dion en Sander aan de warme douche die hen te wachten stond. Helaas kregen zij te horen dat zij op de bank moesten plaatsnemen. Mads mocht nog maar een kwartiertje mee doen en daarna geen wissels meer is niet heel verstandig. HC zette het zwakke spel van voor de rust voort en het werd juist steeds zwakker. Doetinchem werd steeds sterker en kreeg steeds meer en grotere kansen. Joris kwam in de ploeg voor Mads en wist redelijk snel uit een counter de 0-2 te maken. HC leek met nog 25 minuten te spelen hier een overwinning te gaan stelen. Allemaal een schepje erbij en focus op de verdedigende taken en de buit zou binnen zijn. Helaas bleek HC nog verder te kunnen verslappen. Alle duels werden verloren en HC speelde met te weinig overtuiging. Dit leek zeker geen ploeg die met 2-0 aan de leiding gaat. Het slot van de wedstrijd is dan ook kort samen te vatten. HC kreeg te maken met drie blessures, waardoor iedereen die op de bank zat er nog een keer in mocht komen. HC kreeg ook te maken met drie tegendoelpunten waardoor er een 3-2 nederlaag werd geleden.
  Al met al was Doetinchem simpelweg de betere ploeg. Niet omdat HC niet beter kan, maar het kwam er absoluut niet uit vandaag. De strijdbijl leek redelijk snel begraven, wat op zich een prestatie van formaat is op deze harde ondergrond. Nu kunnen wij alleen nog hopen dat de blessures mee vallen.

  Man van de wedstrijd
  Guus speelde aardig als voorstopper, maar moest helaas het veld verlaten met een blessure
  Peppel van de week en zaag van de week
  Geen zaag en geen peppel gezien. Er was vandaag helaas niemand in staat om de knuppel in het hoenderhok te gooien of het lont in het kruitvat te steken. De echte wil om te winnen leek hier te ontbreken.

rfwbs-slide