• Sterrit weer geslaagd

  31 mrt 2019
 • De vierde sterrit zit er weer op! Zaterdagavond reden de deelnemers in 43 auto's de autopuzzelrit die Rinus Rabeling had bedacht en met zijn team zelf ook heeft gereden, gecontroleerd, uitgezet en nogmaals gecontroleerd. Want echt overal wordt over nagedacht. Met de heren van de biljartvereniging op hun post en de klok op scherp, kon de vierde sterrit beginnen.

  De route voer van Drempt via een stukje Toldijk naar Hummelo, Velswijk, Zelhem, Keijenborg en via Toldijk weer terug naar het Hessenhuus. De routebeschrijving gaf soms wat straatnamen prijs maar veelal was het aan de deelnemers om de juiste herkenningspunten zoals Thea, Geboortebosje, apenboom en vier jachtpalen te vinden. Zoals bij iedere sterrit is niets wat het lijkt en is een foutje zo gemaakt. Want bandoneon lijkt heel veel op bandoleon, Ulenesterstraat heel veel op Uilenesterstraat en aardsrivalen met een d staat eigenlijk niet eens zo vreemd.

  Via nieuwsgierige kikkers, een Andreaskruis, schakels, een haas, een paar gasflessen en een kleine jachtpaal die makkelijk voor een halve kan doorgaan, bracht de routebeschrijving de deelnemers bij de finish waar rond middernacht de uitleg en de prijsuitreiking plaatsvond. De strafpunten voor overschrijding van de ideale rijdtijd bleek velen genekt te hebben. Stan Stiekema en Marcel Goossens hadden daar geen last van. Zij werden de winnaars van de avond en wonnen een vleespakket en de wisseltrofee.

  Deelnemers, bedankt en tot volgend jaar!

   

rfwbs-slide