• Na een vrij lange winterstop door wat afgelastingen en een nederlaag in een oefenwedstrijd tegen een eersteklasser mocht afgelopen zaterdag jo15-1 weer aantreden in de competitie. In Ulft was Ulftse Boys de tegenstander. Voor de winterstop heeft jo15 bovenin meegedaan en daardoor spelen ze nu tegen de beste zes ploegen uit diezelfde tweede klasse als voor de winterstop gemixt met de beste zes teams uit een andere tweede klasse. Ulftse Boys was door dit systeem een bekende tegenstander, de eerste ontmoeting (in Drempt) had HC’03 jo15-1 drie punten opgeleverd.
    De wedstrijd startte wat slordig van beide kanten, dat had ook te maken met de harde wind die haaks op het veld stond. Toch kon Lawrence na een goede periode van HC’03 de bal heerlijk ineens op de slof nemen en de kruising in jagen. 0-1 voor! ‘Dit is even lekker’, zei men langs de kant. Ze waren echter nog niet uitgepraat of het was alweer 1-1 na een individuele actie door het midden van een Ulftse Boys aanvaller. Max Tolkamp zorgde er met een goal voor dat de ruststand toch (verdiend) in het voordeel van HC was. 1-2.
    In de rust werd de boel nog eens op scherp gezet, de competitie was echt weer begonnen dus er moest ook weer vol voor gegaan worden. Helaas hielp het weinig, want na rust was er geen organisatie in het spel van HC en dat buitte Ulftse Boys uit. Ze scoorden twee keer in nog geen vijf minuten. Toen keek onze jo15-1 ineens tegen een achterstand aan. Floris Bilderbeek maakte zich wat kwaad en wist dit om te zetten in positieve energie. Dat resulteerde in twee doelpunten die achtereenvolgens de 3-3 en de 3-4 veroorzaakten. De spanning was de wedstrijd alleen nog niet uit, zeker niet nadat de thuisploeg wéér op gelijke hoogte wist te komen: 4-4. Floris Bilderbeek begreep dat er vandaag een hattrick van hem nodig was voor de drie punten en hij schoot ook de 4-5 nog binnen. Drie punten na een zinderend duel in Ulft!
    Volgende week staat Zelos op het programma. Jo15-1 van HC’03 speelt dan thuis, op naar weer een overwinning?!
rfwbs-slide