• HC’03 jo15-1 speelde afgelopen weekend (15 september) het laatste bekerduel in voorbereiding op de competitie. Dit verslag is wat later vanwege de kermis die plaatsvond in Drempt vorig weekeinde. Jo15-1 had de beste papieren om door te gaan in de beker nadat het de eerste twee wedstrijden had gewonnen. DZSV kwam op bezoek in Drempt en de aftrap vond plaats om 10:00 uur.

Met een gelijkspel zou de ploeg van HC ongeacht het resultaat van de wedstrijd tussen Be Quick en Keijenborg door zijn in de beker. De jongens van 015-1 begonnen fel aan de wedstrijd en hadden dus geen last van de vroegte, want 10:00 uur ‘’dat was toch een f-jes tijd?!’’ Toch kwam de uitploeg op voorsprong door een aanval van rechts, waarna de rappe linksbuiten knap binnenschoot. HC liet het er echter niet bij zitten en creëerde een aantal goede kansen en zag zichzelf uiteindelijk beloond worden met een goal van Roman die bij de tweede paal na een voorzet van Floris Bilderbeek binnenschoot. Helaas kreeg HC ondanks het prima veldspel in de eerste helft nog twee doelpunten om de oren van dezelfde linksbuiten die onstuitbaar was de eerste helft. Desondanks was het optreden van ‘onze backs’ Bram en Bauke een compliment waard.

1-3 achter bij rust betekende dat er wat moest gebeuren de tweede helft. Het vertrouwen in een goede afloop was er in de kleedkamer van HC wel, het ging immers helemaal niet zo slecht als de score deed vermoeden. Na rust scoorde HC gelijk de aansluitingstreffer, Roman rondde een mooie aanval af. Toen ook een corner nog binnen gewerkt werd door Floris stond het weer gelijk! Tot enkele minuten voor rust bleef het gelijk en de spanning langs de lijn was voelbaar. Het kwartje kon in de slotfase beide kanten opvallen en viel (voor HC) de verkeerde kant op; een slordigheidje in de opbouw werd afgestraft en DZSV maakte de beslissende 3-4. Dat was tevens de einduitslag.

Door de ruime overwinning van Be Quick in Keijenborg (1-15) gaat HC’03 jo15-1 niet door in de beker, maar wel met een goed gevoel richting de competitie. De ploeg speelt 29 september op bezoek bij Dieren het eerste competitieduel van dit seizoen. Bent u erbij om het team aan te moedigen?