• Vrijdagavond stond de kantine weer in het teken van de pubquiz. Nadat alle 19 teams van maximaal 6 personen een plekje hadden gevonden, de helmpjes voor de captainronde waren klaar gelegd en de microfoon was getest, kon quizmaster Mart de Kruif weer van start met zijn vragenvuur.


  De fotoronde waarbij wielrenners in tenue met helm en bril moesten worden herkend, was pittig en dat was meteen een teken voor de rest van de avond. De deelnemers zaten tijdens de 80 vragen voorover gebogen over hun antwoordenformulier te zweten op vragen zoals:
  - Wat is de hoofdstad van Zwitserland?
  - Wie is de president van Duitsland?
  - Hoe worden de calorieën van een product berekend?
  - Hoe lang moet je skiën om een braadworst te verbranden?
  - Van welke twee vruchten is een mineola een kruising?
  - Wat is het enige zoogdier met een snavel?


  De vragen en soms ook de antwoorden - de letters v.s.o.p. bij cognac hebben een verrassende betekenis- leidden regelmatig tot hilariteit. En ook de puntentelling op het eind van de avond zorgde voor wat commotie.


  De uitslag van deze 2e pubquiz:
  1. Sjimmie 74 punten (chapeau voor hun muziekkennis; met inzet van de joker leverde dit de maximale score van 20 punten op)
  2. Koffiehoek en Einstein allebei 70 punten
  3. Per seconde grijzer en Six mix allebei 69 punten


  In het totaalklassement liggen de teams ook dicht bij elkaar:
  1. Einstein en De Redactie allebei 141 punten
  2. Per seconde grijzer en Sjimmie allebei 140 punten  Al met al weer een mooie avond. Dank aan Mart en Esther de Kruif voor de organisatie. Op naar pubquiz nummer 3 op vrijdag 7 februari om 20.00 uur.

rfwbs-slide