• Een stralende nazomerochtend begin oktober, de zonnebrillen zijn bij aankomst niet in de tas blijven zitten en enkele ‘vakantiegangers’ zijn weer, bruinverbrand, retour. Mindel en Marloes ontkomen toch niet aan het commentaar hoe bruin ze weer zijn geworden. Het lijkt prachtig voetbalweer, alhoewel deze woorden later in de rust toch wel weer worden terug genomen. Té warm. De tegenstander is sv. Angeren dames 1 en zij zien er fantastisch uit in hun fluorescerende oranje tenue met wel erg doffe oranje sokken. Maar dat zegt niets over het mooie potje voetbal dat beide teams in dit mooie Angerense gat gaan laten zien?? het ontbrak de dames deze pot absoluut niet aan inzet.
    Na een goede warming up, met voor het eerst dit seizoen een klein positiespelletje, wordt het fluitsignaal gegeven. De tactiek, die vooraf was doorgesproken, om het veld eerst klein te houden en vooral even af te wachten hoe de tegenstander zou spelen, werkte aardig goed. Er werd een klein beetje ‘tikkie-takkie’ gespeeld en na 9 minuten komt er vanaf Femke in het midden een strakke voorzet, die helaas door Anouk niet wordt binnengetikt. Goede keeper in de goal bij Angeren. Dit lijkt een goed begin. Helaas wordt Anouk hierna flink duizelig en moet ze even gewisseld worden door Lieke, die later in de wedstrijd een fantastische 2e helft speelt. Maar dat voor later??. Hierna kakt het allemaal een beetje in, er wordt vooral op het middenveld gespeeld (ook door de tegenstander) waardoor het allemaal een beetje te saai is om aan te zien (aldus de toeschouwers, die helemaal uit Drempt zijn meegekomen). Er moet wat meer pit in. In de 35e minuut worden Marloes en Mindel gewisseld om op de bank nog even bij te komen van hun welverdiende vakantie. Mindel had ‘nachtdienst’ gehad, ze was om 4.00 geland op Schiphol, maar heeft het voetbal zó gemist, dat ze geen dag meer kon wachten om even lekker een potje te ballen. Lieke op linksvoor en Sara op linksachter.

    In de rust (0-0) kwamen de woorden van de leider wel binnen. - aanbieden als je geen bal hebt en zeker als je bal net hebt afgespeeld (het ‘tikkie-takkie’verhaal) - korter op de vrouw - coach elkaar!! Ook werd hier wel duidelijk dat er aantal dames flink hadden doorgezakt de avond ervoor en dat ook 5.30 naar bed gaan zeker de kwaliteiten op het veld niet drukken.
    In de eerste minuten van de 2e helft was zeker te zien dat de woorden van de leider goed gedaan hebben. Er werd nog een beetje meer inzet getoond en er werd vooral leuk gevoetbald! In de 50e minuut werd er, na een vrije tap, gescoord door de tegenstander. Helaas was Pien nét niet groot genoeg voor de hoge bal die gespeeld werd. Ze raakte de bal nog met de vingertoppen aan, gaf de bal een draai in de lucht en belandde helaas toch nog achter haar in de netten. 1-0 voor de thuisploeg. Hoewel dit even als een donderslag uit een donkere hemel kwam, gingen de koppies niet hangen en werd er extra gevochten voor een doelpunt om weer op gelijke hoogte te komen. 1 minuut later werd er door Anouk gescoord door een fenomenaal mooie hoge bal over de keeper te spelen en onderin de linkerhoek de bal achter de lijn kwam. 1-1. Hierbij had ook Kim een grote rol, die overigens werd gebombardeerd als woman of the match omdat ze zo fantastisch stond te spelen!! Niet veel later in de 61e minuut scoort wederom Anouk weer een mooi doelpunt. Ze kijkt en ziet dat de keeper ver voor het doel staat en ziet in de rechterhoek een klein gaatje. Ze scoort vanaf 30
    meter. De assist komt van Lieke. 1-2. In de 75e minuut wordt het nog even gevaarlijk voor ons goal. De ontzettend sterkte verdediging, bestaand uit Femke, Roos, Sara en Anke, wordt toch gepasseerd, maar de bal wordt hoog overgeschoten. Daarna is het even flink spannend. Er wordt achterin geprobeerd goed rond te tikken en met een opbouw via Moniek op het middenveld wordt getracht weer voorin te komen, maar dit blijkt wel moeilijk doordat de tegenstander toch nog goed druk zet. In de 72e minuut mogen Mindel en Marloes wederom de wei in, ten koste van Robin en Smittie. Gelukkig heeft de hoeveelheid druk van de tegenstander in de laatste minuten de stand niet mogen veranderen. Het was een bijzonder spannende wedstrijd.
    Ps. Anouk, 3x alleen voor goal, oog in oog met keeper. De 3de keer vergeet je ook nog je schoen. Jammer dat je ook deze vergeet te scoren??..
rfwbs-slide