• Na het doelpuntenfestijn in Eerbeek waar HC’03 019-1 geen punten pakte, mocht de ploeg afgelopen weekend op bezoek bij streekgenoot Concordia in Wehl. Iedereen was gebrand om hier een goed resultaat te halen. In Wehl heersde echter hetzelfde gevoel. Het beloofde dus een mooie pot te worden afgelopen zaterdag (11-11-2017).

    De wedstrijd startte met veel passie en strijd. Diezelfde passie en strijd waren vorige week in Eerbeek ver te zoeken in de beginfase. Na een prima aanval zorgde HC voor het eerste wapenfeit van de wedstrijd: een mooie voorzet van Gido Berendsen en Marc Gerritsen die net naast kopte. Koploper Concordia zette hierna een tandje bij en creëerde wat kansjes, en uiteindelijk een corner. Die corner werd knap in de lange hoek gekopt, buiten bereik van Jasper Teunissen. Plots stond HC toch 1-0 achter. Zoals al vaker dit seizoen kon de ploeg zichzelf weer terug in de wedstrijd knokken en via een heerlijke doffe knal van Sem Rietman in de bovenhoek weer op gelijke hoogte komen. Er was nog even twijfel over of de ingooi voorafgaand aan deze aanval wel voor HC was, maar de goedfluitende scheidsrechter keurde de goal goed. De 1-1 stond niet heel lang op het scorebord want zo rond de 30e minuut van de wedstrijd kreeg de rechtsbuiten van HC, die tot dat moment knap in toom werd gehouden door Kjell Meenhuis, een beetje ruimte, dribbelde vervolgens makkelijk langs de verdediging en schoot in de korte hoek binnen. Dit was een flinke klap voor de jongens van HC. Voor rust werd het ook nog 3-1 voor Concordia en dus moest er in de rust nieuwe energie gevonden worden.

    In de rust sprak trainer Jorn de jongens toe. Hij beloonde de inzet, maar was van mening dat het zonde was dat HC de goals zo makkelijk weggaf en zelf niet secuur genoeg was voor de goal. Er zat meer in de wedstrijd, dat voelde iedereen in de kleedkamer. Na rust begon de ploeg dan ook goed en creëerde kleine kansjes. Het kantelpunt in deze derby kwam na tien minuten voetballen in helft twee. Coen van Beek en Giel ter Horst kregen allebei een grote kans, maar stuitten op de zeer goede, jonge keeper van Concordia, terwijl Concordia de eerste grote kans in de tweede helft wel binnenschoot. 4-1 in plaats van 3-2 en wedstrijd gespeeld. Met de ingebrachte wissels (o.a. Matthijs Jimmink van o-17) kon HC helaas niet echt nieuw elan vinden en Concordia werd het laatste half uur alleen maar sterker. Ze scoorden nog maar één keer, waar dat er ook vier of vijf hadden kunnen zijn, en de wedstrijd eindigde in een teleurstellende 5-1 nederlaag.

    Het seizoen loopt nog niet helemaal zoals gehoopt, maar er is nog niks verloren. Met de inzet en strijd als die van afgelopen zaterdag kan HC zeker nog (veel) punten pakken. Sem Rietman is met zijn goal nu ruim koploper in het doelpuntenklassement van o19-1. Toch had hij er misschien nog wel het meest de pest in dat er niet gewonnen werd in de streekderby tegen Wehl.

rfwbs-slide