• HC’03, GSV’38 en Angerlo Vooruit starten een meidenvoetbalschool. De eerste training vindt plaats op zondagochtend 29 september en voetballende meiden in de teams O11 tot en met O17 kunnen zich aanmelden.

  Enkele maanden geleden spraken HC’03, GSV’38 en Angerlo Vooruit de intentie uit om een meidenvoetbalschool te starten. Inmiddels zijn de eerste drie trainingsdagen bekend: zondag 29 september, zondag 27 oktober en zondag 24 november. De trainingen starten om 10.30 uur en duren tot 12.00 uur. Deelnemen aan de training is gratis.


  Doelstelling van de meidenvoetbalschool is om jeugdige voetbalsters zichzelf verder te laten ontwikkelen, en om ze nog meer te binden aan hun huidige vereniging. De eerste drie trainingsochtenden vormen een pilot. In december steken de betrokken verenigingen de hoofden bij elkaar om te evalueren en om – bij een positieve evaluatie – een jaarplanning voor 2020 te maken.


  Het trainingsschema ziet er als volgt uit:


  29 september 10.30-12.00 uur (inloop 10.00 uur) bij Angerlo Vooruit

  27 oktober 10.30-12.00 uur (inloop 10.00 uur) bij HC’03 in Achter-Drempt

  24 november 10.30-12.00 uur (inloop 10.00 uur) bij GSV’38 in Giesbeek


  De trainingen hebben een open karakter dus ouders, familie en vriendinnen zijn van harte welkom om te komen kijken. De inschrijving om deel te nemen is inmiddels gestart en geldt voor speelsters van de drie bovengenoemde verenigingen in de teams van O11 tot en met O17.


  De trainingen staan onder leiding van de organiserende vereniging, waarbij trainers van de andere verenigingen aanschuiven. Per training worden er meerdere oefeningen aangeboden die op toerbeurt worden uitgevoerd. Daarbij wordt rekening gehouden met leeftijdsverschillen.


  De speelsters die in aanmerking komen om deel te nemen aan deze trainingen, worden hierover geïnformeerd door de leider van hun huidige team. Wie verder vragen heeft over de meidenvoetbalschool kan contact opnemen met de jeugdcoördinator van de eigen vereniging. Aanmelden voor de meidenvoetbalschool kan via https://forms.gle/8SVkDHsZBvxQyvre6

   

rfwbs-slide