• De afgelopen week is er veel commotie geweest over de vraag of Klaas-Jan bij ons mocht spelen. Het antwoord daarop is heel simpel: Ja. Hieronder zal kort worden uitgelegd wat er is gebeurd en wat dat voor Klaas-Jan betekent.

   

  Ruim een week geleden heeft Klaas-Jan zich bij ons aangemeld als senior categorie B-speler. Dat betekent dat hij mag voetballen in de lagere elftallen, niet in selectie-elftallen. Onze secretaris heeft Klaas-Jan toen aangemeld bij de KNVB.  Het systeem gaf aan dat er dan ook overschrijving moest worden aangevraagd omdat hij nog bij Ajax stond geregistreerd. Dat is gebeurd en Klaas-Jan is, door de KNVB, speelgerechtigd verklaard. Dus heeft hij gespeeld in het zesde.

   

  De voorzitter van DCS dacht een overeenkomstig geval te hebben, waarbij de betreffende speler echter niet speelgerechtigd werd bevonden door de KNVB. Maar dat geval is anders. Het betreft een senior categorie A, dus iemand voor de selectie. Daarnaast moest deze speler worden overgeschreven uit het buitenland. Helaas heeft de voorzitter van DCS niet met ons vooraf overlegd, zodat de verschillen duidelijk waren geworden, maar heeft hij direct een mail gestuurd naar de KNVB. Die mail is op één of andere wijze in de pers gekomen.

   

  Vervolgens heeft de KNVB de zaak onderzocht. Daar komt het volgende uit (ik citeer): “Het is uiteraard zeer uitzonderlijk dat een oud-international aansluitend op zijn loopbaan in het buitenland de stap maakt naar dit niveau in Nederland. Helaas hebben we moeten constateren dat er in de ICT-systemen iets niet helemaal goed is gegaan. Dit gaan we uiteraard snel oplossen. In dit geval zijn er door Klaas-Jan en zijn club geen regels overtreden, zij mochten afgaan op wat het systeem hen aangaf. Wel moeten we alsnog van de Duitse bond de internationale vrijgave ontvangen, Wij gaan er achteraan om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen zodat hij hopelijk komend weekend weer kan meespelen.”

   

  Kortom, wij hebben alles goed gedaan, het is ongelukkig en onjuist in de publiciteit gekomen en uiteindelijk is het een storm in een glas water. Hopelijk einde discussie en weer lekker het veld in.

rfwbs-slide