• Voor de tweede achtereenvolgende week mocht het publiek in Drempt vermaakt worden door jo15-1. Vorige week werd er gewonnen van VIOD en deze week kwam DCS uit Zevenaar op bezoek. DCS stond onderaan en HC doet bovenin mee dus voor onze boys was het een ‘must-win’.

   

  Al vroeg in de wedstrijd creëerde HC een paar grote kansen, maar deze konden niet afgemaakt worden. Twee goals van Roman Sediq braken uiteindelijk toch de ban. DCS kon ondanks de achterstand toch prima veldspel vertonen, ook omdat er bij HC’03 niet genoeg druk werd gezet met de juiste intensiteit. De individuele kwaliteit bracht onze jo15-1 wel nog drie goals in de eerste helft. Twee goals van Floris Bilderbeek en eentje van Max Tolkamp brachten de ruststand op 5-0.

   

  Toch was er in de rust geen ‘hosanna-sfeer’ in de kleedkamer van de thuisploeg. Om uiteindelijk bovenaan te eindigen (wat HC niet meer in eigen hand heeft) kan doelsaldo nog altijd het verschil maken en dus werd en beter veldspel en nog een aantal doelpunten verwacht in de tweede helft. Beiden konden niet helemaal gerealiseerd worden. DCS werd niet meer gevaarlijk, maar HC vergrootte de score niet gemakkelijk. Na een aantal gemiste kansen bracht laatste man Ove Teerink uit een corner de stand op 6-0. In de laatste minuten maakte HC er toch nog een grote uitslag van dankzij goals van Sebastiaan Boevink en Max Tolkamp.

   

  Een prima 8-0 overwinning op eigen veld geeft een goed gevoel voor de uitwedstrijd tegen Dieren volgende week. Ook daar gaat HC’03 jo15-1 weer vol voor drie punten en kan het (ondanks de kou) alle hulp goed gebruiken.

rfwbs-slide