• De thuiswedstrijd van onze jo15-1 afgelopen weekend startte met fantastisch weer op het hoofdveld van het sportpark in Drempt. De competitie was al drie wedstrijden oud, maar HC had pas één wedstrijdje gespeeld vanwege afgezegde wedstrijden. Na de eerste overwinning twee weken terug was de ploeg dus gebrand op weer drie punten om gelijk bovenin mee te doen.

De eerste helft startte spetterend. HC kreeg via voetballende combinaties vanaf het middenveld, met Marre, Lawrence en Bauke, gelijk drie goeie kansen die helaas niet afgemaakt konden worden. Ook tegenstander Terborg/Silvolde zat goed in de wedstrijd en kwam op voorsprong door een voorzet vanaf rechts. Maar HC wist in een eerste helft die spannend was de boel snel om te draaien: Roman maakte 1-1 na een knappe assist van Floris, Floris scoorde zelf door de bal in de lange hoek te plaatsen en Roman bediende op zijn beurt Floris voor de 3-1. Dat leek de ruststand te gaan worden, maar vlak voor rust scoorde de uitploeg nog de 3-2 door een zinderend afstandsschot.

De tweede helft ging HC vol vertrouwen tegemoet, het beloofde een spannend voetbalgevecht te gaan worden. Niks bleek minder waar, want Roman scoorde al snel na rust twee doelpunten en het verzet van Terborg/Silvolde was gebroken bij een 5-2 tussenstand. Roman maakte er daarna nog twee en daartussendoor scoorde Floris ook nog zijn derde goal. 8-2 was de eindstand na een tweede helft die voor HC niet veel beter had kunnen verlopen.

Na de wedstrijd volgden er frietjes en ranja van de trainers als beloning voor de overwinning én het verkopen van ruim 120 loten(!) (klasse van de jongens natuurlijk!) voor de Grote ClubActie wat onze mooie club ruim 250 euro oplevert.

Na deze goede competitiestart wil jo15-1 die lijn graag doortrekken volgende week als de thuiswedstrijd tegen OBW uit Zevenaar op het programma staat; een ploeg die ook nog alles gewonnen heeft. Het beloofd weer een mooie voetbalzaterdag te worden en uw steun aan de jongens wordt zeer gewaardeerd. Ziet u hoe volgende week (hopelijk) 9 uit 3 wordt bewerkstelligd?