• Vind jij het leuk om voetbal voor de jeugdleden mogelijk te maken, wil jij je graag inzetten voor de vereniging of houd je van sporten in de buitenlucht? Dan is HC’03 op zoek naar jou!

   

  De afgelopen jaren merkt de vereniging dat het steeds moeilijker is om vrijwilligers te vinden die zich willen inzetten in een rol als scheidsrechter. Met name op zaterdag bij de wedstrijden van de jeugdspelers. Daarom biedt HC’03 jou nu de mogelijkheid om gratis de KNVB cursus tot vereniging scheidsrechter te volgen. Ben je geen lid van HC’03 maar heb je wel interesse? Ook dan ben je meer dan welkom!

   

  Wat houdt de cursus in?

  De opleiding verenigingsscheidsrechter bestaat uit een mix van (avond)bijeenkomsten met praktijkoefeningen op locatie en het fluiten van (oefen)wedstrijden bij je eigen club. Tijdens de bijeenkomsten leren je meer over de spelregels, samenwerken met assistent-scheidsrechters, de 11 competenties (die in alle scheidsrechtersopleidingen terugkomen), positie kiezen en volgen, spelhervattingen en disciplinaire straffen.

  Daarnaast komt het interpreteren van spelregels en richtlijnen voor de scheidsrechter aan de orde. Tijdens het ervaringsdeel (wedstrijden leiden binnen de eigen vereniging) gaat de cursist in de werkelijke context zijn wedstrijden leiden. Zo brengt de cursist de theorie direct in praktijk en ontwikkelt hij of zij de verschillende competenties. De praktijkbegeleider is aanwezig tijdens deze oefenwedstrijden. Voor meer informatie kun je ook kijken op https://www.knvb.nl/assist/assist-scheidsrechters/opleidingen.

   

  Praktische informatie.

  Aanmelden kan tot uiterlijk 22 september via jeugd@hc-03.nl.

  De exacte startdatum van de cursus is nog niet bekend, maar dit zal in ieder geval komend najaar zijn.

  De cursus zal worden verzorgd door de scheidsrechtersvereniging in Doetinchem.

   

rfwbs-slide