• Na één punt uit twee wedstrijden en drie weken rust was het tijd voor een kleine wijziging in de opstelling bij o19-1 voor de thuiswedstrijd tegen VIOD. Jorn had bedacht dat er twee spelers voor de verdediging kwamen te voetballen in plaats van één. Daarvoor stonden dan nog drie middenvelders en een diepe spits. Hierdoor kon er meer strijd geleverd worden op het middenveld en konden er meer tweede ballen worden gewonnen was het idee. Afgelopen zaterdag was het hoofdveld in Drempt met een volle tribune het podium voor een mooie wedstrijd.

    De wedstrijd begon strijdlustig van beide kanten. Keeper Jasper Teunissen moest de laatste linie van HC één keer helpen bij een uitbraak van VIOD en de verdediging van VIOD had op haar beurt weer moeite met de van snelheid Coen van Beek aan de linkerkant. De verdediging van HC speelde degelijk, zeker ook vanwege het blok op het middenveld. Koen Meulenbeek, de linksback, speelde ondanks een gezellig vrijdagavond een zeer goede wedstrijd. HC werd na ruim twintig minuten beloond voor het harde werken: Sem Rietman zette na een heerlijke solo vanaf het middenveld VIOD op achterstand. Tien minuten daarna scoorde linksbuiten Coen van Beek een schitterende goal. Hij stifte de bal van buiten de zestien precies over de doelman van VIOD heen. De ban was gebroken, de ‘oude vorm’ van de jongens van o19-1 was terug. Nadat Sem na een goeie aanval op links opnieuw binnenschoot en VIOD de bal ook nog in eigen doel werkte stond de thuisploeg zelfs op 4-0 in de eerste helft. Het geluk leek even niet op te kunnen.

    In de rust roemden de trainer en begeleider de ploeg voor de getoonde inzet. Maar er volde ook een waarschuwing: ‘’We zijn er nog niet, zorg dat het niet nog spannend wordt die tweede helft.’’ Spannend werd het niet, maar er viel ook niet veel meer te beleven. Op een paar kansjes en een afgekeurde goal van Wessel Harmsen na was het een tweede helft die zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. Invallers Kjell Meenhuis en Joris Rabelink vervingen de hardwerkende en fantastisch spelende stille kracht Gido en moegestreden doelpuntenmaker Coen van Beek. Ze brachten wel nieuw elan, maar HC kon niet meer tot scoren komen.

    Al met al een zeer geslaagde middag dus. De eerste keer drie punten in de competitie en dat met een klinkende 4-0 overwinning. Hopelijk geeft dit weer zelfvertouwen voor de volgende wedstrijden. In ieder geval zal de opstelling (4-2-3-1) niet snel meer verandert worden.

rfwbs-slide