• Sinds ongeveer 10 jaar beschikken we op ons sportcomplex over een eigen AED: een Automatische Externe Defibrillator, een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Afgelopen najaar constateerden we een storing aan de AED en bleek het apparaat toe aan vervanging.
    Dankzij een financiële bijdrage van Stichting Kruiswerk Hummelo en Keppel konden we onlangs een nieuw apparaat aanschaffen. Daarvoor zijn we de stichting zeer dankbaar.


    Deze nieuwe AED hangt bij de toegangsdeur naar de ontvangstruimte en is zonder sleutel direct te openen als dat nodig is. Iedereen mag een AED gebruiken. Maar het is beter om dit te leren en te oefenen tijdens een reanimatiecursus. Je leert dan hoe een AED werkt en je oefent met het aansluiten en bedienen. Als je dan een keer echt een AED moet gebruiken, geeft dat zekerheid en gaan er geen kostbare minuten verloren.


    Daarom willen we onze leden een reanimatiecursus aanbieden. De cursus bestaat uit 2 avonden van 3 uur in een groep van maximaal 8 personen. Je ontvangt aan het eind van de cursus een boekje van de Nederlandse Reanimatie Raad en een certificaat als bewijs van deelname. De cursuskosten van 50 euro per persoon worden door HC ’03 vergoed als je lid bent van onze vereniging. Voor niet-leden die willen deelnemen aan de cursus zijn de kosten voor eigen rekening.


    Aanmelden kan tot en met 15 april 2020 door een mail te sturen naar info@hc-03.nl. Belangstellenden krijgen na 15 april bericht over de cursusdata en locatie.

     

rfwbs-slide