• Vannacht vlak voor het slapen gaan, kreeg ik de inspiratie om met mijn ogen dicht alvast een verslag te gaan maken. Maar ja, dan heb je geen papier vlak bij je??..?? Allerlei mooie momenten, poëtische zinsneden en geniale momenten kwamen voorbij. Had ik het toen maar opgeschreven, want nu is het grotendeels voorbij ??

  Maar goed, laat ik dan maar eens beginnen met het einde van de wedstrijd. Daar liep ik over het veld, wat ik vooraf niet had betreden, speelsters en vrijwilligers aan het bedanken. Het leek op een SED moeras (Specifiek Ecologische Doelstelling). Ik kon me voorstellen dat onze consul André het thuis had afgelast ;-)
  Bij elke pas zakte je een beetje weg, geen wonder dat onze toppers het lastig hadden. Nog meer respect voor de mentale en fysieke inzet! Ook onze geweldige assistent-scheidsrechter Sebas willen wij bedanken voor zijn foutloze vlagpraktijken, dat neigt naar meer ??.

  Nu de wedstrijd zelf, de beide leiders waren het erover eens, dat we deze wedstrijd Mindel in het doel zouden zetten en Femke beginnend op de bank. Van alle dingen kun je leren, zo ook als je om toerbeurt een belangrijke taak hebt: het doel verdedigen. Ik kan me voorstellen, dat ‘dat nieuwe dingetje’ je een constante hartslag van 120 geeft. ?? De ene keer sta je oog in oog met de meest wilde dieren van Afrika en de andere keer tegenover een stel wilde meiden ??, dan mag je Loooooooooos roepen en dan vergeet je het, haha. Dat compliment gaat natuurlijk ook naar de achterhoede, die de meeste ijzers uit het vuur haalde voor Min.

  De eerste helft was weer goed, we hebben weer genoten, zo ook onze mooie toeschouwers. De organisatie stond goed, overal werd druk gezet en het duurde dan ook niet lang,nog voor het kwartier voorbij was, voordat onze supersnelle Anouk, na aangeven door Moniek, dwars door de 3 mans-verdediging heen spurtte en de ietwat op leeftijd zijnde, maar sterke, goalie verschalkte, door langs haar heen de 0-1 te scoren. Hoe moet dat nou, als we gender-neutraal ons verslag gaan schrijven? Nu hebben we: man of the match, 3-mans verdediging, doelvrouwe, enz. Ik ben benieuwd wie daar een antwoord op heeft???? de overheid wil hier al mee beginnen: Geachte genderneutrale persoon, beste Berrie of Ineke, zal dat de aanhef zijn?

  Afijn, terug naar de wedstrijd, we waren heer en meester, de combinaties liepen weer goed. Zo rond de 40e minuut, aan de rechterkant ,werd van achteruit een aanval opgezet, de bal kwam bij Kim en die speelde zichzelf mooi vrij en gaf een steekpass op Anouk, die de achterhoede te kijk zette en onder de keepster door de 0-2 scoorde. De wedstrijd leek in de tas. Echter, binnen twee minuten kwam Socii weer terug uit een corner. De bal werd door het midden uitverdedigd en een speelster schoot de bal onderin de hoek. De spectaculaire, doch elegante duik van Minnie toucheerde de bal net niet. 1-2.
  Hierna kregen we nog dotten van kansen, maar het vizier en het veld zorgde ervoor, dat we de bevrijdende 1-3 niet scoorden. Femke was zich al aan het opvreten langs de kant en gretig ( zo zien we dat graag) als ze is, vroeg ze steeds of ze er al in mocht. Ze mocht zich echter voorbereiden op een plaats in de spits, oorlog maken in de zestien.

  In de rust hoef je niet veel te vertellen,dan complimenten te geven en proberen om die 1-3 te maken. De tweede helft was bijna dezelfde als de eerste, met dien verstande: Smittie eruit, Fem erin. Het leek te werken, Fem vocht als een leeuw, maakte stampij, maar net als in de eerste helft lukte het maar niet om de kansen af te maken, het had wel 1-8 of nog meer kunnen worden. En als het aan de ene kant niet lukt, dan houden de Sociiaanse vrouwen nog een beetje hoop. We moeten de scheidsrechter wel een compliment geven, hij floot netjes en gaf de grensrechter van Socii ook tekst en uitleg, als hij weer eens ‘op de ouderwetse manier’ vlagde. Een kleine mogelijkheid op het einde van de wedstrijd kreeg de tegenstander nog wel, maar ook dit varkentje wasten wij.

  In de voetbal-app werden onze 3 dames Kim, Moniek en Pien Man of the Match ( what’s in the name??), maar voor mij was het toch duidelijk Minnie, waarvoor????.hulde!
rfwbs-slide