• ‘Wat een vreemde wedstrijd’ ,zo was het gevoel achteraf van de meeste dames en staf.

  De tijd verzet, flinke Halloween-achtige windvlagen in de nacht, die deze zondag ook parten speelden, oefenballen vergeten ( sorry dames), de beoogde keepster Moniek vlak voor de wedstrijd vervangen door Anke ( we zeggen: vaker keepen ??), de scheidsrechter die in overleg geblesseerd rond de middenstip ging fluiten, waterzak niet aanwezig enz. Gelukkig konden we wel beschikken weer beschikken over Renate ( terug uit Amerika) , Johnny en verzorger Henk, waarvoor dank.

  De accommodatie zag er trouwens prachtig uit en we kregen een goede ontvangst. De ‘Huusense’ 22 dames hadden hun gespeelde wedstrijden ook gewonnen net als wij, dus spanning gegarandeerd.

  Dan de wedstrijdbespreking, het moment van de waarheid. De dames hadden er zin in, iedereen wilde wel wat zeggen en weet je wat: het is nog goed ook. Zo ook de opmerking van Rosie om nog even te bespreken, wat de afspraak ook alweer zou zijn, hoe we een corner gingen nemen: 1 hand in de lucht, twee, of helemaal niet. Precies hoe we dat op de training hadden geleerd van onze goeroes en niet zonder resultaat, maar daar later meer over. Omdat we verwachtten, dat ze een goede voorhoede hadden, maar ook goals tegen, hadden we onze opstelling daarop aangepast. Direct vanaf het begin proberen om druk te houden en vol d’r op. Dit had na 5 minuten direct succes. Robin onderschepte een hoge uittrap van de keepster en schoot hoog naar Anouk. Ze won het gevecht van de tegenstandster en legde terug op Roos, die de bal via via inschoot, 0-1. Hierna kregen we nog enkele kansjes, maar geen resultaat. In de 15e minuut kreeg RKHVV een grote kans. De bal werd goed hard ingeschoten, maar onze lange keep Anke redde fantastisch met 1 hand! In de 20e minuut redde Ank ons weer, door op een hard schot goed te anticiperen. Enkele minuten later kreeg Anouk via een moois steekpass van Robin de bal en schoot hard in, de keepster redde mooi.

  Zo rond de 35e minuut draaide ons Moniekie zich fantastisch vrij en souffleerde de bal helaas net naast de paal, dat had een doelpunt verdiend. Een minuut later schoot Smittie de bal direct door op Anouk, die net naast mikte. 5 minuten voor de rust kwam ONS moment: met doorzetten kregen we een corner, die we hadden geoefend op donderdag. 1 Hand in de lucht en Robin schoot de bal bij de eerste paal, waar Mindel boven zichzelf én 2 tegenstanders uit torende en de bal exact in de kruising kopte. Vreemd was het voor haar wel, want ze had nog nooit met het hoofd gescoord. Uiteraard werd dit uitbundig gevierd, plezier staat tenslotte voorop. Zo rond de 43e minuut haalde Femke nog een kopbal van de lijn en hoopten we de rust in te gaan met 0-3.

  Helaas kregen we een ietwat onterechte penalty tegen, de scheids besliste van ver, dat Fem onreglementair handelde. Anke zat in de goede hoek, maar had geen uitschuifarmen ?? Zo rond de 60e minuut via een mooie pass van Robinho snelde Anouk alleen op de keepster af en wachtte fantastisch af, om de bal langs de keepster te schieten, 1-4. In de 65e minuut hadden we het gas eraf gehaald en scoorde HVV nog 1 keer, 2-4. De tweede helft was overigens veel harder dan de eerste, maar dat terzijde. De thuisclub kreeg nog 1 grote kans, maar als een mirakel gooide Ank zich voor de bal, maar de bal ging toch langs haar heen. Blonde Rosie kon met een uiterste krachtsinspanning ( en ze had gelukkig lange roodgekleurde teennagels) de bal net corner tikken, wat een voorbeeld voor inzet !

  In de kleedkamer konden we heerlijk nog een keer yellen en lachen. Anke was voor ons de girl of the match! Dat zou je vaker moeten doen, hihi.
rfwbs-slide