• Onze jeugdscheidsrechter Daan Faassen (16) begon afgelopen najaar aan een cursus verenigingsscheidsrechter. In vier avonden werd hij aan de hand van theorie- en praktijklessen klaargestoomd om alle jeugd- en seniorenteams binnen onze vereniging te mogen fluiten. Afgelopen week slaagde hij voor de eindtoets. Daan is superblij met zijn diploma: "Eerst dacht ik wel als het alleen maar theorie is, wordt het misschien saai maar dat was het helemaal niet. De cursus werd gegeven bij een voetbalclub in Apeldoorn en twee avonden was er een oefenwedstrijd waar wij als cursisten om de beurt een paar minuten mochten fluiten. Daar leer je veel van, ook van elkaar. De jongste cursist was 13 jaar, de oudste 65 jaar."

    Tussen de lessen door moest Daan bij HC ’03 zijn kwaliteiten als scheidsrechter laten zien. Drie van onze eigen clubscheidsrechters, Ronnie Booltink, Leo Koenders en Wim Fontein, beoordeelden Daan tijdens drie wedstrijden die hij voor de winterstop floot. "Ze maakten daarvan een verslag en dat telde weer mee voor mijn diploma", zegt de trotse Hummeloër.

    En wat staat er nu op zijn planning? "Ik wil nog een vervolgcursus doen maar dat is niet te combineren met voetbal. Ik speel nu in de B1 en dat blijf ik voorlopig doen. Ik vind voetballen en scheidsrechter zijn allebei leuk. Je doet zoveel spelers er een groot plezier mee als je een wedstrijd goed leidt."

rfwbs-slide