• Zaterdag 1 juni 16:30 was het zover, de bekerfinale. Mooie opkomst met veel vuurwerk vanuit de supporters van HC’03, waarvan er veel zijn meegereden met de bus van de spelers.

   

  De eerste helft begon HC’03 2 dominant met veel aanvallende mogelijkheden. Na een minuut of 10 werd het al 1-0 voor HC, met een doelpunt gemaakt door Jesse Arntz, die nog eens 15 minuten later ook de 2-0 voor HC scoorde. In de eerste helft kreeg HC twee keer een gele kaart, waardoor ze 20 minuten lang met 10 man stonden. Aan het einde van de eerste helft kreeg ook Gendringen nog een gele kaart.

   

  Het was duidelijk voor HC in de rust dat ze de stand moesten vasthouden of uitbreiden om de beker omhoog te houden na 90 minuten.

   

  HC’03 2 begon direct weer dominant aan de tweede helft en maakte vrijwel direct de 3-0, wederom door Jesse Arntz. Gendringen 2, die nog met 10 man stond vanwege de gele kaart in de eerste helft, leek zich al over te geven, en Tjin Koenders kon zo met een soort acrobatische omhaal de 4-0 verzorgen voor HC. Kort daarna gaf de scheidsrechter rood aan Gendringen voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Gendringen mocht nog wel een keer juichen toen ze de 4-1 maakten, maar echt vertrouwen leek er niet te zijn bij de uitspelende ploeg. Bouke Beekman, die gastspeler was bij HC, viel nog in en verzorgde nog de 5-1 voor HC'03 2.

   

  De beker was een feit, waardoor het tweede elftal van HC’03 dit succesvolle seizoen zowel het kampioenschap als de bekerwinst vierde. Een unieke prestatie in de geschiedenis van HC'03. Een beter afscheid heeft trainer Theo Mennings na drie seizoenen niet kunnen krijgen.

rfwbs-slide