• Aan de serie van 4 pubquizavonden kwam vrijdagavond een einde: in een goed gevulde kantine liet Mart vanaf 20.00 uur zijn vragenvuur los op alle 17 teams. Voor deze finale was de jury uitgebreid met 2 onafhankelijke leden om niets aan het toeval over te laten.


  De avond begon met een fotoronde met mooie mannen zoals jurylid Esther ze noemde. Daarna volgden de overige vragen die zoals we inmiddels gewend zijn diverse thema's raken. Een greep uit de de ruim 100 vragen:
  - Waarom staan flamingo's op 1 poot?
  - Wie schilderde het schilderij De schreeuw?
  - Wie is de president van Italiƫ?
  - Hoeveel rovers had Ali baba?
  - Steken mannetjesmuggen harder dan vrouwtjesmuggen?
  - Is het waar dat je bij obstipatie beter geen onrijpe bananen kunt eten?
  - Welke steden zijn of waren hoofdstad van Nederland?


  In deze finale had de organisatie een extra vraag ingebouwd. Een doosje met 12 vruchten en groenten ging rond langs ieder team waarbij de deelnemers werd gevraagd naar de eerste letter van ieder voorwerp. Van die letters moest vervolgens een woord worden gemaakt. De meeste teams wisten daar het woord 'pubquizvraag' van te maken.


  Daarna volgde een supersnelle captainronde die door The Culture Club werd gewonnen. En vervolgens boog de jury zich over de uitslag. De topdrie van deze 4e avond luidde als volgt:
  1. Jimmy 90 punten
  1. The Culture Club 90 punten
  3. Einstein 84 punten


  Ook in het eindklassement bleek team Jimmy het sterkst. Gefeliciteerd, heren!
  De tweede plek ging naar Per seconde grijzer en de derde plek was voor Einstein. 


  Na de prijsuitslag nam de feestcommissie het woord om Mart en Esther hartelijk te bedanken voor hun inzet voor alle vier avonden en daarmee de werving van extra inkomsten voor de club. Dit seizoen gaat het entreegeld van alle pubquizdeelnemers naar de jeugd van HC'03. Dank aan iedereen die heeft deelgenomen en natuurlijk aan alle barmedewerkers.
  Op naar de pubquiz van 2021!

 • Kijk hier voor foto's van de 4e pubquiz
rfwbs-slide