• Na drie wedstrijden zonder punten was het afgelopen weekend van belang dat HC’03 JO 19-1 weer punten ging pakken. De uitdager was MVR uit ’s Heerenberg, die ver boven HC stonden op de ranglijst. Met de afgelopen twee wedstrijden alleen al twaalf tegengoals, leek het logisch dat er achterin wat veranderd moest worden. Zodoende werden een aantal spelers op andere posities neergezet door Jorn.
    De wedstrijd begon strijdlustig, HC kwam dichtbij het doel van MVR, maar MVR bleef ook niet ongevaarlijk. Al heel snel, na ongeveer vijf minuten, kwam de linksbuiten van MVR met een mooie actie in scoringspositie en mikte beheerst binnen. Een domper voor HC, maar de thuisploeg liet het er niet bij zitten en speelde daarna een kwartier lang uistekend voetbal. O19-1 kreeg kansen. Coen van Beek kon na een prachtige aanval alleen voor de keeper niet afmaken en ook Jesse Arntz kreeg de bal niet in het doel. Het was wachten op de gelijkmaker, want na zoveel kansen moest de bal wel een keer binnenvallen. Toch gebeurde dat niet. Achterin werd de controle goed bewaard, door het centrale duo (eerst Wessel Katgert en Luuk Bruggeman, daarna Wessel Katgert en Wessel Harmsen) en de backs (Jop Hissink en Kjell Meenhuis). HC kon het hoge tempo dat de ploeg gespeeld had de laatste tien minuten van de eerste helft niet helemaal volhouden en Jasper Teunissen moest nogmaals bewijzen dat het grote aantal tegengoals niet ligt aan zijn keeperkwaliteiten. De keeper, die nu ook vaak met het eerste elftal meemag, liet zijn klasse zien met belangrijke reddingen uit kansen die MVR aan het eind van de eerste helft nog kreeg. De ruststand werd hierdoor 0-1.
    Een positief verhaal in de rust gaf de jongens extra moed: de tweede helft komt die goal wél! Maar ook in de tweede helft was het spel prima, verzorgd en attractief zonder dat het tot doelpunten kwam. Giel ter Horst speelde deze wedstrijd als aanvallende middenvelder. Hij speelde erg goed en werkte hard, maar ook hij kon niet voor een doorbraak zorgen. Met opportunistischer spel tegen het einde van de wedstrijd gaf HC ook kansen weg aan MVR. Tot geluk voor de thuisploeg konden ook zij het net niet vinden. De wedstrijd eindigde in herfstachtig weer, de regen en de wind maakte mooie combinaties bijna onmogelijk. Hierdoor kwam er extra strijd in de duels, maar kwamen er geen grote kansen meer. Het bleef bij 0-1 en waar o19-1 vorige week echt tekort kwam tegen Concordia had er nu veel meer in gezeten.
    Teleurstelling was er dus achteraf in de kleedkamer aanwezig. Toch heerste er ook een goed gevoel over het vertoonde spel. Op naar volgende week. Op naar punten.
rfwbs-slide